Welkom op de webpagina van Chantallacht

Lachen is leuk, lachen is lekker, lachen ontspant, lachen is belangrijk...
Mensen die met elkaar lachen, werken beter met elkaar. Lachen is goed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Lachen is goed voor je sociale leven, het verbetert contacten tussen mensen.

Lachyoga 'lachen om niets': Meestal lach je om een grap. Zelfs als die niet zo leuk is. Bij lachyoga lach je om niets. Middels allerlei speelse oefeningen wordt je lach op gang gebracht onafhankelijk van je gevoel op dat moment. Je wekt een lach op en laat deze lach overgaan in een echte lach. Hoe vaker je dit doet hoe gemakkelijker het wordt om bij je echte lach te komen.

Heb je zin om eens lekker te lachen in een groep met mensen die dat ook willen? Kom dan naar Lachclub Amsterdam (LCA). In december 2006 hebben Maarten Vos (www.lachcoachamsterdam.nl) en Chantal van de Kragt (www.chantallacht.nl)
Lachclub Amsterdam (www.lachclubamsterdam.nl) opgericht. Sinds een aantal jaar wordt deze geleid door Maarten en door ons getrainde lachcollega's. Een lachclub is een plek waar iedereen die daar zin in heeft in een groep kan lachen. Elke 2e zondagochtend en laatste dinsdagavond van de maand kunt u in buurthuis de Horizon (ingang Hembrugstraat 156) lekker lachen. Graag vooraf opgeven via: lachclubamsterdam@gmail.com . Elk jaar verzorgt Maarten een 2daagse opleiding tot lachyogabegeleider, ook voor lachen met kinderen, voorheen samen met Chantal, zie flyer. Op zondag 13 november 2016 vieren wij ons 10 jarig bestaan met een bijzondere lachdag :-), van harte welkom!

Wilt u met collega's, medewerkers of vriend(inn)en lekker lachen onder leiding van een ervaren lachinstructrice? Neem dan contact op via onderstaande e-mail of telefoon. De duur van een workshop is gemiddeld een uur, variërend van 30 minuten tot anderhalf uur en het aantal deelnemers en kosten zijn in overleg.

'Chantal' van de Kragt 'lacht' heeft in 2000 in Denemarken de opleiding
voor lachanimator bij Dr. Madan Kataria gevolgd; een Indiase arts uit Bombay (www.laughteryoga.org), die lachyoga wereldwijd promoot en het opzetten van lachclubs aanmoedigt. In 2007 is Chantal opgeleid tot lachcoach door Annette Goodheart, een Amerikaanse die lachtherapeut en -coach is. Naast het leiden van de bijeenkomsten in de Lachclub de eerste vijf jaar heeft Chantal brede ervaring met het verzorgen van lachworkshops in diverse bedrijven, op vrijgezellenfeestjes, dispuutsuitjes, in buurthuizen etc. Bovendien is zij Sociaal Psycholoog-Trainer en coach, richtte zij samen NU coaching & counseling (www.nupsycholoogencoach.nl) op, werkte als trainer bij Van Harte & Lingsma (www.h-l.nl) en is zij momenteel zelfstandig werkzaam als trainer en coach en bij Stichting FC de Krachtpatsers (www.fcdekrachtpatsers.nl).

Reacties van deelnemers: 'Chantal wat was je geweldig. Bedankt voor je stralende ogen, stralende lach en de leuke workshop' - Gerda, personeelsuitje met veertig tandartsen en implantologen. 'Wat zet jij een grote uitnodiging neer. Dankjewel. Weer lekker kind zijn i.p.v. serieuze mannenenergie. Hele grote uitnodiging om te lachen, heel bijzonder' - Ewald, deelnemer LCA. 'Dankjewel Chantal, we hebben erg genoten en genieten nog steeds na. Wat bracht je het trouwens relaxed. Heerlijk. Hahahaha' - Martijn & Bastiaan, deelnemers LCA.

Diverse ervaringen van deelenemers na afloop van een lachsessie (wat voel je?): 'Vrij van gedachtes, zuurstofrijk, helemaal in mijn lijf, voldaan, ontspannen, in korte tijd verbonden met elkaar'. Over de tweedaagse opeliding: 'Ik ben geraakt, aangeraakt door de lach', 'plezier, kracht, rust', 'verbinding met elkaar', 'opent mijn hart', 'genoten', 'zoveel speelsheid', 'rijk, vervuld'. 

Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Chantal van de Kragt

T: 0031 (0) 648767249
E: info@chantallacht.nl
W: www.chantallacht.nl

KvK Amsterdam: 61342955